Historie

De firma Priems transport is opgericht in het jaar 1948 door de heer C.W.A. Priems te Tilburg. In de begin jaren bestonden de activiteiten voornamelijk uit weg-en waterbouw in de regio Tilburg. In 1971 neemt de heer A.Priems het bedrijf over en begint met het transport van melkbussen tussen de boeren in de regio Tilburg en de toenmalige CTM melkfabriek. Tussen deze melkbussen ritten (ochtendrit en avondrit) werd er tevens lijndienstverkeer gereden tussen de toenmalige vervoercentra in de regio. Halverwege de jaren 70 werd het melktransport afgestoten en werd de hoofdactiviteit distributie door geheel Nederland.

Begin jaren negentig kwam de heer C. Priems in het bedrijf en werden de activiteiten uitgebreidt met internationaal transport. In deze tijd werd er voornamelijk in charter gereden voor grote transportfirma's uit de regio en kwamen onze auto's door geheel Europa. Sinds 2001 groeide het eigen klnatenbestand waardoor er rond 2006 besloten werd om te stoppen met het charter rijden voor grote transportbedrijven. Sinds 2009 zijn we ons gaan specialiseren op het transporteren van steel-cils vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen. Tevens worden er dagelijk sbalen plastic getransporteerd waarvoor we een Niwo-inschrijving als afvaltransporteur hebben.

Sinds Januari 2005 zijn we geverstigd op het industriegebied Mierbeek te Esbeek (gem.Hilvarenbeek) waar we over een loods plus kantoor van ongeveer 1000 meter beschikken.